Sitkeät suklaahippukeksit Subwayn tyyliin

sitkeä suklaahippukeksi

Täydellinen suklaahippukeksi tai chocolate chip cookie, on kooltaan isohko, reunoilta hieman rapea, mutta keskeltä herkullisen taikinamaisen sitkeä. Kukapa ei tykkäisi raa’asta keksitaikinasta? Tässäpä teille siis suklaahippukeksin resepti, joka omasta mielestäni hipoo täydellisyyttä.

Nämä suklaahippukeksit ovat siitä kivat, että voit pakastaa ne paistoa odottamaan. Sulla voi siis aina olla pakkasessa paistovalmiita superherkkukeksejä, jotka nauttia uunituoreina! Nämä keksit ovat nimittäin parhaimmillaan tuoreena, toki eivät ne pari päivää vanhoina roskikseenkaan joudu… Mutta vielä aavistuksen lämpimänä maku-ja koostumuselämys on parhaimmillaan; reunoilta rapeahko ja keskeltä sitkeänpehmeä.

subway tyyli suklaakeksi

Subway-tyyliset suklaahippukeksit

125 g huoneenlämpöistä voita
1,25 dl hienosokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
n. 180 g suklaata/ranskanpastilleja

  1. Vatkaa voi ja sokerit (tavallinen sekä fariini) vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää muna voimakkaasti vatkaten ja jatka vatkaamista minuutin ajan.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  3. Kääntele nuolijan avulla jauhoseos voi-sokerivaahtoon.
  4. Lisää viimeisenä pieniksi paloiksi pilkottu suklaa ja /tai ranskanpastillit.
  5. Tee taikinasta kaksi pötkä, n. 20 cm pituisia. Leikkaa molemmat pötköt seitsemään osaan, niin että saat 14 kiekkoa, Laita kiekot pakkaseen.
  6. Anna kiekkojen jäätyä vähintään tunnin verran pakkasessa ennen paistoa.
  7. Laita max 7 jäistä keksikiekkoa leivinpaperin päälle, jätä kunnon leviämisvara. Paista heti 140 asteessa, älä anna sulaa. Paista 20 minuutin ajan.

Kannattaa siis leipoa vaikka useampi erä samalla vaivalla ja laittaa vieraiden ( tai itsensä) varalle pakkaseen!