Paras kinderpiirakka kreemitäytteellä

paras kinderpiirakka

Kinderpiirakka kuuluu pääsiäiseen kuin takatalvi Vappuun! Tällä kertaa luvassa on The Maailman Paras Kinderpiirakka-resepti; suklainen herkku lohkeavalla kuorrutuksella ja suussa sulavalla kreemillä. Olen erilaisia kinderkakkuja tehnyt vuosien varrella yhden jos toisenkin, annettakoon erityismaininta esimerkiksi tälle kindermutakakulle, joka on i h a n a a. Mutta niin on tämä kinderpiirakkakin! Piirakka jäljittelee esikuva-munaansa hyvinkin autenttisella makumaailmalla. Joissakin kinderpiirakoissa kreemin virkaa toimittaa pelkkä voikreemi, tässä kondensoitu maito nostaa herkullisuuden uusiin ulottuvuuksiin.

paras kinderpiirakka

Ja mullehan ulkonäkö on puoli ruokaa, joten eikös vaan ole söpöjä palasia? Mulla on ihan kauhea pastellivärikuume, tekisi mieli uusia koko omaisuus mintun, laventelin ja vaaleanpunaisen säyvissä! Tai vähintään maalata kaikki olemassa oleva. Järki on toistaiseksi pysynyt mukana sen verran, että lääkkeeksi pastellivärikuumeeseen riittäköön esim. leivonta ko. väripaletissa. Kaikki todellakin maistuu – tai ainakin näyttää- paremmalta my little pony väreissä!

Voit toki toteuttaa piirakan myös perinteisemmissä suklaisissa kinder-väreissä, ilman elintarvikevärejä :).

paras kinderpiirakka

Paras kinderpiirakka kreemitäytteellä

Pohja:

1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl kiehuvaa vettä
150 g voita sulatettuna
 2 munaa

Kreemi

150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
200g kondensoitua maitoa

Suklaapäällinen

150 g maitosuklaata
100 g valkosuklaata
Elintarvikeväriä
Pieniä suklaamunia ja nonparellia

  1. Laita n. 30*40 kokoiseen vuokaan leivinpaperi pohjalle ja lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Kiehauta vesi ja sulata voi. Yhdistä vesi sekä sula voi ja kääntele nämä kuivien aineiden joukkoon.
  4. Lisää taikinaan munat, yksi kerrallaan varovasti puuhaarukalla sekoittaen.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 22 minuutta uunin keskitasolla. Paistoaika riippuu hieman uunista, joten tarkkaile kypsyyttä. Jäähdytä pohja.
  6. Tee kreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ilmavaksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
  7. Lisää voin joukkoon tomu-ja vaniljasokeri. Jatka vaahdottamista niin kauan, ettää seos on kuohkeaa.
  8. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi.
  9. Levitä kreemi tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Tässä menee ainakin pari tuntia.
  10. Valmista suklaakuorrute. Sulata valko-ja maitosuklaa omissa kipoissaan mahdollisimman juoksevaksi. Ota osa valkosuklaasta erilliseen kippoon ja värjää haluamallasi värillä.
  11. Levitä sulat suklaat mahdollisimman nopeasti kreemin päälle. Sula suklaa kovettuu nopeasti kylmän pinnan päällä! Jotta saat pinnasta kirjavan, lätki erivärisiä suklaita vuorotellen vierekkäin.
  12. Vedä puutikulla ( grilli tai hammastikku)marmorointikuvio suklaaseen. Vedä erilaisia pyörteitä suklaaseen vapaalla kädellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *