Ultimaattinen suklaa-pääsiäiskakku | kinderpatukka-kakku

pääsiäiskakku

”Jos pääsiäisenä on lunta, voiko pääsiäispupu tullakkaan..” No pääsiäiskakku tulee ainakin! Pääsiäiskakku sisältää tietysti suklaata, pupuja, suklaata, munia, suklaata …ja vihreää ruohoa, lupauksena siitä että kyllä se vielä tuolla ulkonakin kasvaa! On nimittäin tämä kuluva kevät koetellut mielenterveyttä, tuntuu jääkaudelta joka ei vaan lopu.

Meitä oli tässä pääsiäisen alla kasassa isompi joukko, joten ajattelin vetää All in-linjalla; suklaata suklaan päälle- ja vielä väliinkin! Kaloreiden laskemiseen ei taida edes pitkä matematiikka riittää. Mutta kuten arvaa saattaa, eihän näistä aineksista voi tulla kuin hyvää. Tämän suklaakakun voi mielestäni tehdä just ennen tarjoilua, ei tartte antaa vetäytyä! Tämä myös kannattaa tarjoilla huoneenlämpöisenä, eikä ihan suoraan jääkaapista, jotta suklaakreemi on pehmeämpää.

pääsiäiskakku suklaa

Tässä kakussa on useampi vaihe, mutta se ei ole mielestäni lainkaan vaikea. Lue ohjeet vain kunnolla läpi ennen leipomispuuhiin ryhtymistä 🙂

Itse tein kakun 24 sentin pohjaan, mutta 20-senttinen pohja riittää pitkälle! Jos teet 24 sentin pohjaan, tee puolitoistakertainen taikina ja paista kahdessa vuoassa. Paistoaika on tällöin lyhyempi, koska pohja on ohuempi. Psst, katso myös kinderpiirakan ja kinder-mutakakun ohje! Vai maistuisiko ehkä marenkipesät?

Pääsiäiskakku- suklaakakku resepti | Death by chocolate

Pääsiäiskakku

Mehevä suklaakakkupohja:

4 dl vehnäjauhoa
4 dl tummaa sokeria ( vot käyttää myös tavallista)
3 dl tummaa kaakaojauhettea
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa/kauramaitoa
0,75 dl ruokaöljyä
2 kananmunaa
2 tl vanilija-aromia
2 dl kuumaa kahvia tai kuumaa vettä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja ota kaksi 20 cm kakkupohjaa. ( jos omistat). Laita leivinpaperit pohjalle sekä reunoille. Leikkaa reunaleivinpaperit korkeammaksi kuin vuoka. Saat ne pysymään paikoillaan voitelemalla vuoan ensin, voi toimii liimana!

  • Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  • Ota toinen kulho ja sekoita siinä maito, öljy, munat sekä vanilja-aromi.
  • Lisää maito-öljyseos jauhoseokseen koko ajan sekoittaen.
  • Jatka sekoittamista ja lisää kuuma vesi/kahvi. Sekoita, kunnes taikina on tasainen.
  • Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista niitä n. 30 minuuttia . Jos paistat vain yhdessä, on paistoaika pidempi, n. 1 tunti.
  • Anna jäähtyä hyvin ennen vuoasta poistamista.
  • Pakasta tai anna kylmettyä jääkaapissa. Leikkaa jääkaappikylmänä kolmeen osaan.

Suklaakreemi väliin

400 g tummaa suklaata tai maitosuklaata
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa vettä
350 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Elintarvike-aromia halutessasi ( piparminttu, caramel..)

Ota voi ja tuorejuusto hyvissä ajoin pois jääkaapista, sillä niiden tulee olla huoneenlämpöisiä kreemiä valmistettaessa!

  • Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.
  • Sekoita kaakaojauhe ja kuuma vesi keskenään.
  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi tehosekoittimella tai yleiskoneella ( n. 5 min ajan ).
  • Laita kulhoon tuorejuusto, jäähtynyt, sula suklaa, kaakaojauheseos sekä aromi, jos sellaista haluat käyttää.
  • Vatkaa seosta kolmisen minuuttia, jotta siitä tulee kuohkeaa.
  • Lado suklaakreemi kakun väliin ja jätä sitä erilliseen kulhoon jonkin verran. Tämä ylijäämä käytetään ”laastiksi” kinderpatukoiden alle.

Päälle ja reunoille

Kinder maxi-patukoita ( n.30 kpl 20 sentin vuokaan)
Suklaapupuja
Suklaamunia
Vispikermaa
Vihreää elintarvikeväriä

  • Lätki ylijäänyttä suklaakreemiä kakun ympäri ”laastiksi”, johon kiinnität suklaapatukat. Pakasta kinderpatukoita hetki ja lado ne kylminä kakun ympärille. Näin vältyt sormenjäljiltä!
  • Vatkaa vispikerma kiinteäksi ja värjää vihreäksi. Pursota ruoho-suuttimella kermaa kakun päälle ruohoksi. Asettele puput ja munat kakun päälle.

Hauskaa pääsiäistä, kyllä se kesäkin sieltä tulee!