Vaihtelua aamupuuroon – mustikkainen tuorepuuro ( vegaani)

Puuro on mielestäni yksi ihan parhaista ruuista, meillä sitä syödään ajoittain lämpimän ruuan korvikkeenakin jos ei keksi/jaksa mitään muuta väsätä. Terveellisyys, hinta, maku, kaikki on puurossa optimaalista. Kylkeen heitän aina lisäksi marjoja, jotka hiovat ravintoarvot vieläkin paremmiksi. Tosin miinuksena mainittakoon että melkein joka kerta kun lähden kikkailemaan pitkään haudutettavilla ohra-tai riisipuuroilla on tuloksena induktiolieden täydeltä ylikiehunutta maitoa ja sentin palanut kerros kattilan pohjalla. Ostoslistalla on siis teflonkattila tai uunipuuropata! Lisää kauran ihan oikeista superfood-ominaisuuksista voit lukea esimerkiksi tästä artikkelista.

Perus aamupalakaurapuuron keittää suht helposti ja nopeasti aamulla, mutta VIELÄ helpompaa on ottaa valmis annos suoraan jääkaapista. Sattuneesta syystä tällaisia arkea helpottavia ruokavalintoja tulee mietittyä tätä nykyä ehkä normaalia enemmän. Kylmänä tarjoiltava tuorepuuro on herkullinen ja helppo vaihtoehto perinteiselle kattilassa keitetylle kaurapuurolle, myös terveys ja täyttävyys-aspektit ovat tuoreversiossa napakymppi. Annoksista saa pienellä vaivalla myös silmänruokaa, asia jonka merkitystä ei koskaan pidä vähätellä… Eikä muuten kiehu kattilasta yli joten säästyy siivoushommiltakin! Tuorepuurot ovatkin olleet jo hetken pinnalla ja omaksi suosikkireseptikseni on hioutunut seuraava:

Mustikkainen tuorepuuro ( 2 annosta)

0,5 dl chiasiemeniä
n.1,5 dl kaurahiutaleita
4 d kauramaitoa
2 tl hunajaa
(ripaus kardemummaa)
ripaus vaniljasokeria
Granolaa ( oma valmissuosikki on kardemummamaustettu Pauluns-mysli )
Pensasmustikka (tai jokin muu marja)
Sekoita chiasiemenet, kaurahiutaleet, kauramaito, hunaja ja vaniljasokeri (halutessasi kardemumma) keskenään ja jaa kahteen lasiin tai vastaavaan. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Laita ennen tarjoilua pinnalle reippaasti granolaa ja mustikoita, syö! P.s. Kauramaidon voit halutessasi korvata vaikka kreikkalaisella tai muulla maustamattomalla jugurtilla.