Ehkä maailman ihanin leivontatuote + paras kuorrute muffinseille

syötävä glitter

Kyllä voi olla liekeissä pienestä asiasta, mun leivontahommat nousi just ihan uudelle tasolle. Haluankin esitellä kuiva-aineen joka mielestäni tulisi löytyä joka kodin kaapista. Mihin tätä EI voisi käyttää, kysynpähän vaan. Kimaltava kaurapuuro? Hell yeah. Jos jokin tuote voi olla suoraan allekirjoittaneelle suunnattu on se tämä, syötävä glitter <3 Kuvissa tämä ei edes esiinny parhaalla tavalla edukseen ja tämä koristelu oli tällainen nopea kokeiluerä. Nämä glitterjauhoihanuudet löytyivät Espoon Confetti -leivontatarvike myymälästä, myydään sellaisissa pienissä purkeissa joista glitteriä voi sirotella.

mustikkamuffinit
Glitter on ihanaa!

Ystäväpariskuntamme A&A tuli käymään ja aina kun joku meille asti tulee, on minulla tapana jotain leipoa. Tapana on oikeastaan leipoa aina kun siihen on jokin syy, eikä sen syyn oikeastaan tartte arki-iltaa kummoisempi olla. Tällä kertaa saatiin ihana puolukkakinuskikakku tuliaisina suoraan kahvipöytään ja tätä ei siis tarvinnut itse väsätä. Itse olin tehnyt leivonnaisista ehkä helpoimpia, perus mustikkamuffineita. Muffinit ylipäätään on älyttömän helppo ja nopea tehdä, makua voi vaihdella loputtomiin ja koristeluilla voi upgreidata ulkomuotoa mieleisekseen. Sormet syyhysivät päästä kokeilemaan uusia glittereitäni johonkin, joten ne pääsivät ensi-iltaan näiden muffinien koristelussa. Niin söpöjä! Tuo kolmen ainesosan kuorrute toimi muuten tosi hyvin! Myös tätä kuorrutetta on helppo varioida värin ja maun kannalta, pitää myös muotonsa pursotettuna.

Mustikkamuffinit ja valkosuklaakuorrute

3.5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
0,25 tl suolaa
0,5 rkl leivinjauhoa
1.5 tl vaniljasokeria
100 g voita
1,5 tl vaniljajogurttia
2 munaa
2 dl mustikoita
(0,5 rkl kardemummaa)
Kuorrute:
140 g valkosuklaata
2,5 dl Flora vispiä
(väri-tai makuainetta)
Muffinssipelti + paperivuokia

Sulata ensin voi ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään, itse en käyttänyt tällä kertaa kardemummaa mutta se sopisi tuomaan makua taikinaan loistavasti. Sekoita toisessa kulhossa sula voi, jogurtti, munat ja yhdistä ne varovasti sekoittaen kuiva-aineisiin (älä käytä sähkövatkainta). Kääntele viimeiseksi mustikat taikinaan.

Jaa taikina muffinsivuokiin ja laita vuoat vielä muffinssipellille etteivät ne leviä uunissa. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Anna muffinsien jäätyä ja valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa mikrossa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa vispikerma napakaksi vaahdoksi ja kaada joukkoon sula valkosuklaa koko ajan vatkaten. Värjää tai mausta haluamallasi tavalla ja pursota muffinsien päälle. Koristele!Syömääään!
Psssst! Olen aiemmin laittanut ohjetta miten saat syötävää ”glitteriä” tehtyä koristelua varten itse 🙂 Tsekkaa resepti TÄÄLTÄ