Croco – Croissant meets Taco
Se on jo marraskuu! Eli on virallisesti sallittua hamstrata -kaupassa jo ikuisuuden myynnissä olleita- vihreitä kuulia, Julia-karkkeja, joulusuklaita, glögiä, pipareita jne… Joululauluille on kuitenkin vielä turhan aikaista, FYI kauppakeskukset. Ohi kerkesi mennä myös juhlapyhien Amerikan tuliainen, Halloween. Meillä kävi vallan Halloween-vieraita, mutta koska olin laiska en jaksanut alkuperäisestä suunnitelmasta huolimatta panostaa erityisesti Halloween-teemaan. Sen sijaan halusin kokeilla tämän kotiäidin lempparilehdestä -Kotivinkistä- bongaamaani ideaa, Crocoa. Eli siis mitä? CroCo, eli Croissant feat Taco. Tarkoituksena on siis korvata se perinteinen maissikuori herkullisella croissantilla ja lastata täytteet sinne sisään. Niin paljon helpompi syödäkin kuin se keskeltä halkeava ja täytteet syliin pudottava maissikuori. Joskus vaan yksinkertaiset ideat ovat niitä parhaita.
Koska meillä ei syödä punaista lihaa, korvattiin perinteinen taco-jauheliha Elovenan kauramurulla. Uskomatonta mutta totta, tämän ulkonäkö ja koostumus on todella lähellä oikeaa jauhelihaa ja mausteillahan se maku molempiin tuodaan. Mun mielestä ihan loistava lihankorvike. Ehkä maailman helpoin ympäristöteko on korvata makaronilaatikon sun muiden jauheliha tällä. Kokeile ainakin, et varmasti huomaa eroa, ainakaan negatiiviseen suuntaan.
Crocot
Croisantteja
Cheddaria
Tomaattia
Salaattia
Korianteria
Guacamole:
Kypsiä avokadoja 2 kpl
Sitruuna
Puolikas punainen chili
1 valkosipulin kynsi
Suolaa
Tacotäyte:
Elovena kauramuru-pussi
Tacomauste-pussi
Valmista guacamole; soseuta sauvasekoittimella kypsät avokadot, pieneksi paloiteltu puolikas chilipalko, ripaus suolaa, puolikas sitruunan mehu ja valkosipulin kynsi (puserrettuna tai pieneksi pilkottuna). Lämmitä pannulla kauramuru ja lisää joukkoon tacomauste sekä tilkka vettä. Pilko tomaatit, kurkut ja salaatti pieneksi, raasta juusto ja silppua korianteria. Täytä halkaistut croissantit guacamolella, taco-maustetulla kauramurulla, vihanneksilla ja juustolla!
Jälkkärinä oli – taas kerran – ikisuosikki porkkanakakku (tällä ihan parhaalla reseptillä). Se on vaan niin syksyyn sopivaa ja ennenkaikkea takuuvarman hyvää.
Bob
15 toukokuun, 2019 @ 8:47 am
Hyi olkoon mikä sotku. Jos et halua halkeilevaa tacoa vaan jotain pehmeämpää joka ei sitten sotke niin paljoa, niin mikset käytä tortillaa? Ja miksi yrittää imitoida jauhelihaa jos ei jauhelihaa halua syödä? Oletko myös porkkala-fani?
Suvi
15 toukokuun, 2019 @ 2:21 pm
Hei vaan B. Virtanen ja kiitos kysymyksistäsi! Vastaus ensimmäiseen kysymykseesi: Vaihtelun vuoksi! Ruokahommat on siitä kivoja, että vain mielikuvitus on rajana mitä yhdistelmiä haluaa kokeilla. Ja hyvää oli, joskaan ei se terveellisin vaihtoehto. Jauhelihaa ei käytetä sen epäeettisyyden vuoksi, ajatus possun tai lehmän ruumiinpalasta lautasella ei tunnu niin kivalta. Toinen syy jauhelihan välttelyyn on sen maku ja ällöt rustopalat, sen koostumushan on muuten hyvä ja monikäyttöinen. Eli jos tarjolla on samalla koostumuksella parempi vaihtoehto jonka voi maustaa mieleisekseen niin totta vie käytetään sitä. Porkkalaa on toki maistettu, menettelee mutta vain pienissä määrin.