Vadelma-valkosuklaa juustokakku (uunissa paistettu)

Valkosuklaa vadelma juustokakku
Valkosuklaa-vadelma juustokakku

Meillä kävi tänään arvovieraita ( 4 kappaletta mini-ihmisiä huoltajineen) ja tämän vauva-taaperomiitin särpimeksi tein mm. vadelma-valkosuklaajuustokakkua ja ikisuosikkejani, suklaamarenkeja. Vadelma-valkosuklaajuustokakun resepti oli ensi kertaa kokeilussa ja koska vastaanotto oli oikein hyvä, tulee resepti luonnollisesti lisätä myös tänne. Tämä blogi kun on samalla henkilökohtainen reseptikirjani, johon talletan kaikki lempparireseptit. Näin tiedän aina mistä ne löytyvät, koska voin kertoa että meidän taloudessa esim ”leipominen” ja ”herkut” kategorioiden alla olevat reseptit ovat kovassa käytössä. Tämän kakun kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa yön yli, joten tee se tarjoilua edeltävänä päivänä.

raspberry cheesecake

Vadelma-valkosuklaa juustokakku
(22-24 cm kakkuvuokaan)

Pohja

200 g digestivekeksejä
50 g voita
50 g valkosuklaata

Täyte

4oo g tuorejuustoa (maustamaton)
200 g maitorahkaa
1,5 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
1 dl sokeria
3 kananmunaa
2 rkl maissitärkkelystä

Päälle

1 dl suomalaisia vadelmia
1 rkl sokeria

  1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienojakoiseksi muruksi esim. blenderissä tai pakastepussin sisällä kaulimella murskaten. Sulata mikrossa matalalla teholla voi ja valkosuklaa, sekoittele välillä ja vahdi ettei pala.  Sekoita voi-valkosuklaaseos keksimuruun ja painele seos tiiviiksi pohjaksi kakkuvuokaan leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
  2. Valmista täyte. Paloittele valkosuklaa kulhoon ja lisää kerma. Sulata seos matalalla teholla mikrossa, kunnels suklaa on sulanut kerman joukkoon.
  3. Sekoita kaikki loput täytteen ainekset keskenään ja vatkaa nopeasti sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
  4. Soseuta vadelmat ja lisää sokeri.
  5.  Lusikoi vadelmasose pieninä nokareina täytteen pinnalle, tasaisin välein. Marmoroi pinta vetämällä esim. puisen grillitikun kärjellä soselaikkujen päältä, välissä kannattaa pyyhkiä tikku puhtaaksi.
  6. Paista kakku 175 asteessa n. 50 minuutin ajan. Kun aika on kulunut, avaa luukku, sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa jälkilämmössä niin kauan , ettei kakkuvuoka enää tunnu kuumalta.
  7. Nosta kakku uunista ja anna vielä jäähtyä pöydällä huoneenlämpöiseksi, nosta sitten jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.