Kinder mutakakku

kinder mutakakku

Koska muutto on ollut vahvasti päällä viime viikot, on leivontahommat puolestaan jääneet kovin vähäiselle huomiolle. Nyt on kuitenkin uuden kodin köökki korkattu ensimmäisellä kakulla, eikä millä tahansa kakulla vaan kindermutakakulla. Kyllä se yhtä hyvältä maistui kun kuulosti! Raaka- ym terveyskakkujen ystävät älkööt vaivautuko. Alkuperäinen reseti on bongattu Kinuskikissan sivustolta, joka onkin aarreaitta jos omat leivontaideat on loppu. Kakussa on siis suklainen mutakakku”pohja”, jonka päällä taikinainen, löysä valkosuklaakerros. Suht herkullisen kuuloista, eikö? Tämä suklainen kakku sopii joulun aikaankin loistavasti! Koristelussa voi tietty käyttää omaa luovuutta ja lisätä vaikka jouluisia elementtejä, mulla oli kokeilussa ihana uutuus leivontahyllystä, kultainen glitterspray. Pikkuruisella spraypullolla oli kyllä hävytön kilohinta, mutta kaikki ihanat – ja glitteriset – uutuudet leivonnassa otetaan ilolla vastaan. Kuvassa glitter ei niin hyvin erotu, mutta mulla on sitä on kakun päällä kahta erilaista.

Aloita kakun teko mieluiten tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta pohja ehtii jähmettyä! Kakkutaikina on mitoitettu 20 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan.

kinder mutakakku

 

Kindermutakakku – suklaa/valkosuklaamutakakku

(20 cm kakkuvuokaan)

Suklaamutakakkukerros

100 g voita
100 g tummaa suklaata
1,5 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,5 dl vehnäjauhoja
2 munaa

Valkosuklaakerros

100 g voita
200 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljatahnaa
0,5 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
1 dl vehnäjauhoja
1 muna

Koristeluun

Kinderpatukoita
Kindermuna
Suffelipuffeja tms suklaarakeita
Syötävää glitteriä tms

Tee ensin suklaamutakakkukerros. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, Sulata kattilassa voi ja suklaa matalalla lämpötilalla. Kun ne ovat sulaneet lisää joukkoon sokeri, leivinjauhot,  ripaus suolaa sekä vehnäjauhot. Lisää munat yksitellen käsivispilällä hyvin vatkaten. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Anna kakkupohjan jäähtyä huoneenlämmössä ja kun se on jäähtynyt, siirrä se jääkaappiin. Mutakakku tulee jäähdyttää täysin kylmäksi, joten sen olisi hyvä antaa levätä jääkaapissa yön yli. Kun kakku on täysin jäähtynyt, voit tehdä valkosuklaakerroksen.

Aloita valkosuklaakerroksen teko sulattamalla taas kattilassa voi, valkosuklaa sekä kuohukerma matalalla lämmöllä. Sekoittele välillä ja vahdi ettei pala pohjaan. Anna jäähtyä hetken. Lisää jäähtyneeseen seokseen vanilja, leivinjauhe ja ripaus suolaa. Lisää muna ja vehnäjauhot käsivispilällä hyvin sekoittaen.

Kaada valkosuklaakerros jääkaappikylmänsuklaakerroksen päälle ( estää pohjakerroksen liian kypsymisen), laita kakkuvuoan päälle folio pinnan tummumista estämään ja paista 200 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele!

valkosuklaa suklaa mutakakku

Psst, kinderkakkujen ystävät! Kokeilkaa myös näitä reseptejä:

Kinderpiirakka kreemitäytteellä – resepti

Helppo Kinderkakku Oreokeksi-pohjalla