Jäädytetty suklaajuustokakku – kakkujen ehdotonta aatelia

jäädytetty suklaajuustokakku

Jos pidät suklaasta, rakastat tätä kakkua. Jäädytetty suklaakakku kuuluu ainakin omasta mielestäni palkintosijoille, jos maku ja yleinen herkullisuus ovat kilpailukriteereinä. Suklaakakkuhan on aikojen saatossa hankkinut klassikkoasemaa muodossa jos toisessa, mutta omaan makuuni esim. Sacher on liian tuhti, brownie tunkkainen ja perus suklaajuustokakku vähän tylsä. Jäädytetyssä suklaakakussa on maku-ja koostumus kohdillaan, pohjan keksejä vaihtelemalla saa myös erilaisia makuvariaatioita helposti.

Itsehän en jostakin kumman syystä suklaajäätelöstä perusta ( team laku forever!), mutta tämä kakku osuu ja uppoaa, jäädytys tuo tähän kivaa raikkautta.  Itselleni jäädytetty suklaakakku tuo mieleen Lindtin suklaapallerot, kakun samettinen koostumus sulaa yhtä nautinnollisesti suuhun. Juhlia ajatellen parasta tässä myös on se, että kakun voi tehdä hyvissä ajoin pakkaseen ja ottaa vain sulamaan hieman ennen tarjoilua. Koska meillä tämä kakku tuli oman pikkuperheen kesken vietettyihin pre-joulujuhliin, puolitin annoksen määrät ja tein kakun 18 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan. Itse käytin pohjaan mintunmakuisia oreo-keksejä, niillä sai kivan – mutta ei liian läpitunkevan- mintun maun kakkuun.

paras suklaakakku
tahmatassu iskee…

 

Jäädytetty suklaakakku (24 cm kakkuvuokaan)

Pohja

250 g täytekeksejä (esim Oreo tai domino)
100 g voita

Täyte

300 g tummaa suklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Päälle

Jäädytettyjä kotimaisia vadelmia
Koristeluja oman mielen mukaan

  1. Sulata voi ja murskaa keksit esim. muovipussissa kaulimen avulla.Yhdistä voisula keksimurskaan ja sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjakakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele voi-keksimurska sen päälle tasaiseksi ja kiinteäksi pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin ja valmista täyte.
  2. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa tai varovasti matalalla teholla mikroaaltouunissa. Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa se kevyesti niin, että se notkistuu.
  3. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset tuorejuuston joukkoon yksi kerrallaan, koko ajan kevyesti vatkaten. Lisää seokseen vanilja-ja tomusokeri. Lisää sitten hieman jäähtynyt suklaasula ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Tässä yleiskone on hyvä apuri, sillä vatkaamista tulee jatkaa ainakin 5 minuuttia, niin että vaahto on riittävän kovaa ja kiiltävää.  Kun valkuaisvaahto on valmis, voit samoilla vatkaimilla vatkata kerman kuohkeaksi vaahdoksi.
  5.  Yhdistä tuorejuusto-suklaamassaan niin kerma-kuin valkuaisvaahtokin varovasti esim. nuolijan avulla nostellen. Älä sekoita sähkövatkaimella!
  6. Levitä täyte keksipohjan päälle , peitä foliolla ja nosta pakastimeen. Anna kakun jähmettyä pakastimessa vähintään 6 tuntia. Voit tosiaan tehdä kakun valmiiksi pakkaseen jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
  7. Nosta kakku sulamaan huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele haluamallasi tavalla.

jäädytetty suklaakakku