Numerokakku

numerokakku
Onnea kaksivuotiaalle!

 

Marenki eri muodoissaan kuuluu mun herkkuihin ja sitä voi erilaisissa leivontaprojekteissa käyttää hyvinkin monipuolisesti. Halusin E:n synttäreille tuollaisen numerokakun, joita olin erinäisissä somekanavissa ihastellut. Mietin sitten erilaisia “pohjamateriaaleja” numeromuodon toteuttamiseen, hyvinä vaihtoehtoina oli mm. cupcake:ien ( onko tuo edes sana, tuskin) asettelu kakkosen muotoon tai kääretorttupohjasta leikkaaminen kakkoseksi. Päädyin kuitenkin vanhaan kunnon marenkiin, josta tosiaan saa helposti muotoiltua numeron kuin numeron. Tämä oli tosi helppo tehdä, marengin kanssa tulee vain muistaa vatkata valkuaisvaahtoa riittävän pitkään! Täytettähän voi varioida mielensä mukaisesti, sitä voi maustaa tai värjätä ihan millaiseksi haluaa. Päälle voi myös valuttaa vaikkapa kinuskia tai sulaa suklaata! Päälle kokeilin tehdä ensi kertaa ns. kandeerattuja ruusun terälehtiä, eli syötäviä, sokeroituja kukkia. Nämä olivatkin kiva lisä koristemielessä 🙂

numerokakku resepti

Numerokakku marengista

Marenkipohja

4 valkuaista
¼ tl suolaa
3 dl hienoa sokeria
⅔ rkl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua

Kuorrute

250 g mascarponejuustoa
200 g vadelma-valkosuklaarahkaa
0,5 dl tomusokeria
½ tl jauhettua kardemummaa

Päälle

Macaronseja
Karkkeja
Valmismarenkeja
Sokeroituja ruusun terälehtiä ( kandeerattuja)

 

  1. Erottele varovasti valkuaiset keltuaisista, varo ettei valkuaisten joukkoon pääse yhtään keltaista. Vatkaa yleiskoneella (tai sähkövatkaimella) huoneenlämpöiset valkuaiset ja suolaripaus kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää valkuaismassaan sokeri koko ajan vatkaten. Vatkaa marenkivaahto kovaksi ja kiiltäväksi. Lisää lopuksi massaan maissitärkkelys sekä sitruunamehu ja vatkaa vielä sekaisin.
  3. Piirrä leivinpaperille numeron ääriviivat. Nosta marenkimassasta kahden ruokalusikan avulla nokareita ääriviivojen sisään uunipellille. 
  4. Lämmitä uuni 120 asteeseen ja paista keskitasolla n. 1-1,5 tuntia. Sammuta uunista tämän jälkeen virta ja anna marengin kuivahtaa vielä puolisen tuntia jälkilämmössä.
  5. Sekoita täytteen ainekset kuhossa keskenään. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  6. Levitä kuorrutus kakun päälle ennen tarjoilua ja koristele!