Marenkitikkarit

marenkitikkarit ohje

Mulla on addiktio. Olen ilmeisesti todella addiktoitunut leipomiseen, sillä 10 päivän tauko oli aivan liikaa. Jauhopeukaloa kutitti niin pahasti, että jotain oli ihan pakko tehdä. Tällä kertaa uuniin päätyivät marenkitikkarit.

Marenkitikkareita voi tarjota ihan sellaisenaan ( lapset RAKASTAVAT näitä söpöläisiä) tai käyttää näyttävinä koristeina kakun päällä. Jos kotona jo löytyy erilaisia elintarvikevärejä, ei näille herkuille hintaa pahemmin tule.

Muodossa ja koristelussahan tyyli on vapaa, itse tein näin tammikuussa lähestyvän kesän kunniaksi jäätelötötteröitä! Ja näistä tuli tosi söpöjä, vaikka itse sanonkin. Jos haluat päästä helpommalla, voit pursottaa ihan vaan ympyrän. Käytä jotakin koristeellista tyllaa.

Huom! Jotta tikku pysyy marengissa paikallaan, pursota ensin hieman marenkia leivinpaperille ja laita tikku keskelle massaa. Pursota sitten marenkia päälle lopulliseen muotoonsa.

Itse jaoin marenkimassan osiin ja värjäsin ne eri värisiksi, koska halusin hieman hifistellä pursotusten kanssa. Tämä ei toki ole pakollista, vaan voit tehdä ihan yhdellä värillä.

Mikäli teet pienempiä tikkareita tai et tarvitse niin montaa, voit puolittaa ainesten määrän.

Marenkitikkarit ohje

Tarvitset tyllan ja pursotinpussin

4 kananmunan valkuaista
240 g sokeria
1 tl sitruunamehua ( tai etikkaa)
1 tl vanilja-aromia ( tai halutessasi jotakin muuta aromia)

Elintarvikeväriä
Nonparelleja
Paperipillejä tai vastaavia tikkarin tikuiksi

Tee näin:

  1. Erottele valkuaiset erilliseen kulhoon. Katso , ettei joukkoon joudu yhtään keltuaista.
  2. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 75 asteeseen.
  3. Mikäli haluat, piirrä leivinpaperille ääriviivat kuvioista, joita haluat pursottaa.
  4. Vatkaa yleiskoneella ( tai sähkövatkaimella) valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Tähän menee helposti 10 minuuttia!
  5. Lisää sokeri samalla koko ajan sekoittaen, ruokalusikallinen kerrallaan.
  6. Lisää sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi.
  7. Lisää halutessasi aromi ja elintarvikeväri.
  8. Laita marenkimassa pursotinpussiin, jossa haluamasi tylla ( esim tähtitylla on hyvä). Pursota leivinpaperille ensin pieni kasa marenkia, laita siihen tikku kiinni ja pursota sitten loput. Tikku pysyy paremmin kiinni, kun se on keskellä marenkia.
  9. Paista marenkeja uunissa n. 1,5 tunnin ajan. Marenki on valmis, kun se irtoaa helposti leivinpaperista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *