Trio suklaakakku | Mehevä ja helppo suklaapohja

trio suklaakakku

Trio suklaakakku tuo nostalgisen tuulahduksen ysärin lempparista eli trio-jäätelöstä! Tämä tosin maistuu paremmalta… Myydäänkö trio-jäätelöä edes enää vai onko se vähin äänin kadonnut pakasteltaista tehden tilaa suolakinuski-cookiedough-mutakakku-karamellikastike-pommeille? No, oli miten oli, tämä kakku on kokeilemisen arvoinen 🙂

Tässä suklaakakussa leimaava tekijä on sen todella mehevä suklaapohja! Pohja ei vaadi kostutusta, vaan on itsessään niin keveän mehevä, että se suorastaan sulaa suuhun. Pohja on tämän takia hieman haastava leikattava, joten kannattaa ehdottomasti pakastaa kakkua jonkin aikaa ja leikata se kohmeisena. Näin vältät sen repeilyn.

trio suklaakakku

Parasta tässä pohjassa myös on, että se ei vaadi edes sähkövatkainta! Mä en ikinä onnistu täydellisesti perus muna-sokeri kakkupohjissa ( joista en edes pidä), mutta tämän onnistumisprosentti on lähellä sataa.

Täytteissä oikaisin sen verran, että käytin mansikkatäytteenä dr Oetkerin valmista moussejauhetta. Aina ei ihan kaikkea tartte tehdä itse… Toinen täyte on valkosuklaamoussea, joka ei ole helpoin resepti, mutta todella hyvää ja pehmeää! Jos haluat mieluummin maitosuklaaversion, voit vain korvata valkosuklaan maitosuklaalla. Tai tehdä vaikka molemmat!

dr oetker mansikkamousse
trio suklaakakku

Koristeena on käytetty tällä ohjeella tehty marenkitikkari ja riisipaperipurjeita. Päälle pursotin ihan vain vatkattua ja värjättyä vispikermaa, johon olin lisännyt hieman vaniljakreemijauhetta.

Trio suklaakakku mehevällä suklaapohjalla (20 cm vuoka)

2 munaa

1,2 dl rypsiöljyä

2,5 dl piimää

220 g vehnäjauhoja

65 g kaakaojauhetta

200 g sokeria

150 g fariinisokeria

1 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

1 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

2, 5 dl lämmintä ja tuoretta kahvia

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita kahvi porisemaan. Voit myös käyttää pikakahvia! Voitele 20 cm kakkupohja ja jauhota se kaakaojauholla.
  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne kevyesti rikki haarukalla.
  3. Kaada piimä sekä öljy munien joukkoon ja sekoita nuolijalla tai puulusikalla. ( Muukin vastaava käy).
  4. Sekoita keskenään kaakaojauho ja vehnäjauho. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita kevyesti nuolijalla tasaiseksi.
  5. Lisää sokeri, fariinisokeri, leivinjauhe, sooda, suola sekä vaniljasokeri. Sekoita taas kevyesti.
  6. Lisää viimeisenä lämmin kahvi ja sekoita nuolijalla tasaiseksi.
  7. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Tarkkaile, ettei pala.
  8. Annna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin. Voit myös pakastaa ja leikata kohmeisena, helpottaa huomattavasti ettei kakku murene. Leikkaa kolmeen osaan.

Moussetäytteet

1 ps Dr Oetker mansikkamoussea
2,5 dl kevytmaitoa

150 g valkosuklaata
2 liivatetta
2 keltuaista
1 rkl sokeria
0,75dl kevytmaitoa
3 dl kuohukermaa
vispikermaa ja vaniljakreemijauhetta kuorrutteeksi

  1. Rouhi tai leikkaa suklaa pieniksi paloiksi. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
  3. Laita maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.
  5. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu selkeästi.
  6. Ota kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada seos siivilän läpi rouhitun valkosuklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi.
  7. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele valkosuklaaseokseen.
  8. Valmista mansikkamousse pussin ohjeen mukaan.
  9. Ota esille kolmeen osaan leikattu suklaakakkupohja. Laita reunakalvo irtopohjavuoan sisään ( sen vuoan, jossa kakkupohjan paistoit).
  10. Aseta ensimmäinen pohja irtopohjavuoan sisään. Kaada valkosuklaamousse pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja täytä seuraava väli mansikkamoussella. Nosta viimeinen pohja kanneksi. Koristele kermavaahdolla ja haluamallasi tavalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.