Frozen kakku | Suklaakakku maito-ja valkosuklaa moussella

Frozen kakku

Frozen kakku, tämä ampaisi oman täytekakkuranking-listani kärkipaikoille! Meillä on tämä helmikuun alku yhtä juhlaa, on erinäisiä synttäreitä omassa perheessä, lähipiirissä ja lasten kavereilla. Vietettiin esikoisen ekat ihka oikeat kaverisynttärit päiväkotikamuille ja nämä menivätkin varsin nappiin. Teemana oli tietysti ikisuosikki Frozen, jonka suosio on kyllä täysin omissa sfääreissään vuodesta toiseen. Disney on osunut kultasuoneen, joka ei näytä ehtymisen merkkejä.

Tytär toivoi siis Frozen-kakkua ja tämä kotikondiittori tarttui haasteeseen innolla. Jään, lumen ja sinisen eri sävyt sopivat tähän yyberlumiseen helmikuuhun kuin porkkana Olofin naamaan. Tämä ei ehkä ole se yksinkertaisin kakku, mutta jos vähän haluaa panostaa ei tämä suinkaan mahdottoman vaikea ole. Pohja kannattaa tehdä hyvissä ajoin ja vaikka pakastaa, jotta se on helpompi leikata kohmeisena ( ei kuitenkaan jäisenä).

Kerrankin olin lopputulokseen tosi tyytyväinen, sekä ulkonäkö että maku onnistuivat. Kokeilin ekaa kertaa tuota liukuväriä päällysteeseen ja etukäteen kylmä hiki hieman kihosi otsalle, sillä kakkujen kuoruttaminen siististi on pienoinen akilleen kantapää. Mutta harjoitus tekee mestarin ja pyörivä alusta on se salainen ase mikä takaa onnistuneen lopputuloksen.

Pohjana oli mun tän hetkinen suosikki, helppo ja mehevä suklaakakkupohja. Koska halusin korkean kakun, tein näitä kaksi. Tuo täytemäärä on sen verran runsas, että reseptin mukainen määrä riitti näinkin korkean kakun täytteeksi. Jos teet korkean kakun, tee kuorrutetta puolitoistakertainen määrä.

Frozen kakku

Koska täytteeseen tulee kananmunista vain keltuaiset, käytä yli jääneet valkuaiset vaikka näihin marenkitikkareihin. Itse tein kakun päälle koristeeksi marenkitikkarit Frozen-teemaan sopivasti, sekä lisäksi tuota upean näköistä syötävää jäätä.

Ja vinkki; reunakalvo on hyvä apuväline kakun siistiin kokoamiseen.

Frozen kakku

Frozen kakku ( suklaakakku maito-ja valkosuklaa moussella)

20 cm kakkuvuokaan

Suklaakakkupohja

 • 2 munaa
 • 1,2 dl rypsiöljyä
 • 2,5 dl piimää
 • 220 g vehnäjauhoja
 • 65 g kaakaojauhetta
 • 200 g sokeria
 • 150 g fariinisokeria
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 2 tl soodaa
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2, 5 dl lämmintä ja tuoretta kahvia
 1. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita kahvi porisemaan. Voit myös käyttää pikakahvia! Voitele 20 cm kakkupohja ja jauhota se kaakaojauholla.
 2. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne kevyesti rikki haarukalla.
 3. Kaada piimä sekä öljy munien joukkoon ja sekoita nuolijalla tai puulusikalla. ( Muukin vastaava käy).
 4. Sekoita keskenään kaakaojauho ja vehnäjauho. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita kevyesti nuolijalla tasaiseksi.
 5. Lisää sokeri, fariinisokeri, leivinjauhe, sooda, suola sekä vaniljasokeri. Sekoita taas kevyesti.
 6. Lisää viimeisenä lämmin kahvi ja sekoita nuolijalla tasaiseksi.
 7. Kaada seos kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Tarkkaile, ettei pala.
 8. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin. Voit myös pakastaa pohjan ja leikata kohmeisena, helpottaa huomattavasti ettei kakku murene!

Suklaatäytteet ( maitosuklaa ja valkosuklaa)

 • 150 g valkosuklaata
 • 150 g maitosuklaata
 • 3 liivatetta
 • 3 keltuaista
 • 2 rkl sokeria
 • 1 1/2 dl kevytmaitoa
 • 6 dl kuohukermaa
 1. Rouhi suklaat omiin kulhoihinsa. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
 2. Laita maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu.
 3. Ota kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada 2/3 seoksesta siivilän läpi rouhitun valkosuklaan päälle ja loput maitosuklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele 2/3 osaa valkosuklaaseokseen ja loput maitosuklaaseoksen joukkoon.
 4. Aseta ensimmäinen pohja irtopohjavuoan sisään. Aseta reunakalvo paikalleen. Kaada puolet valkosuklaamoussesta pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja täytä seuraava väli maitosuklaamoussella. Levitä kolmannen pohjan päälle loppu valkosuklaamousse ja nosta viimeinen pohja kanneksi. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.

Kuorrute

200 g voita
5 dl tomusokeria
1 rkl maitoa
Muutama tippa piparminttumakua
Pastaväriä

 1. Anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi.
 2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi useamman minuutin ajan. Voin tulee vaaleta väriltään ja seoksen kuohkeentua.
 3. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
 4. Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
 5. Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
 6. Värjää kreemi haluamallasi tavalla.
 7. Kreemi on valmis, kun se on kuohkeaa, väriltään vaaleaa ja maistuu hyvältä, ei voilta!
 8. Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
 9. Levitä valmis kreemi kylmän kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen.

Mites Frozenteema, tuleeko jo korvista ulos 😀 ? Jännityksellä odotan, millä teemalla juhlitaan synttäreitä ensi vuonna, nyt on käyty läpi jo ryhmä hau ja Frozen…

Summary
recipe image
Recipe Name
Frozen kakku
Published On
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)