Parhaat porkkanakakkumuffinsit
Porkkanakakkumuffinsit on ollut mun viime aikojen suosikkiresepti, jota on leivottu niin arjessa kuin juhlassakin. Näihin ei vaan kyllästy! Olen tehnyt porkkanakakkumuffinseja useammallakin reseptillä, mutta tämä on suosikki. Monesti ohjeissa ei ole kardemummaa, mutta kyllä minun porkkanakakkumuffinseissa kardemumma näyttelee oleellista roolia. Ja kuorrutteesta tulee oheisella ohjeella ihan sairaan hyvää!
Tällä kertaa muffinsit olivat osa 7-vuotisjuhlien tarjoilua, joissa teemana toimi Skotlannin kansalliseläin – yksisarvinen. Siksi nuo pikku sateenkaaret perus-kuorrutuksen tilalla. Vinkki: leikkaa sateenkaarista lyhyitä, niin pysyvät kauniimmin pystyssä. Itsellä jäi joihinkin liian pitkiä, enkä ehtinyt muokata vieraiden jo odottaessa tarjoilua.
Reseptistä tulee 15 kappaletta, sellaisiin peruskokoisiin muffinsivuokiin. Ohjeen mukaisilla määrillä kuorrutetta tulee melkoisen paljon, eli voit puolittaa reseptin mikäli haluat maltillisemman määrän. Jos kuitenkin aiot pursottaa paksut cupcake-tyyliset hatut muffinseille, pidä toi.
🦄 Katso myös: yksisarviskakku (vadelma-suklaa)
Parhaat porkkanakakkumuffinsit resepti ( 15 kpl)
150 g voita sulatettuna
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl piparkakkumaustetta
4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
Tee näin:
- Sulata ensin voi ja anna jäähtyä hieman. Laita uuni päälle 180 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella tai monitoimikoneella vaahdoksi.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Kääntele nuolijan avulla tasaiseksi massaksi.
- Lisää sulatettu voi sekä viimeisenä porkkanaraaste. Kääntele kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi nuolijan avulla.
- Annostele muffinsivuokiin ( kannattaa käyttää muffinsipeltiä!) ja paista uunin keskitasolla180 asteessa n. 15 minuuttia uunin tehosta riippuen. Tarkista kypsyys tikulla – jos taikinaa jää kiinni on raaka. Varo kuitenkin paistamasta liikaa, etteivät kuivu!
Porkkanamuffinssien kuorrutus ( iso satsi!)
250 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita ( huoneenlämpöisenä)
6 dl tomusokeria
Tee näin:
- Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään.
- Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri monitoimikoneella sekaisin. Vatkaa niin kauan, että ovat kunnolla sekoittuneet!
- Lisää jääkaappikylmä tuorejuusto ja vatkaa keskiteholla niin kauan, että kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin keskenään.
- Laita monitoimikone täysille ja vatkaa vielä 5 min ajan, jotta kuorrutteesta tulee valkoista ja kuohkeaa.
Katso myös muut leivonta-ideat!