Yksisarviskakku ( vadelma-suklaa)
Ja niin juhlittiin meilläkin maagista 7-vuoden rajapyykkiä! Aivan käsittämätöntä, koska vastahan tein tämän Frozen-kakun, jossa näyttää komeilevan nelonen indikoimassa sankarin ikää… Tämän vuoden kakun teemana oli kuitenkin ikiklassikko; yksisarviset. Eli yksisarviskakku it is.
Pohjana käytin ikisuosikkiani voikakkupohjaa, joka on tuhti, kestävä, täyttävä ja hyvänmakuinen ( ohje alla). En käytä koskaan munasokerivaahto-kakkupohjia, sillä ne maistuvat pahville ( enkä saa niitä onnistumaan) . Tämä pohja onnistuu aina- kunhan ei pidä uunissa liian kauaa. Itse teen pohjia korkeaan kakkuun kaksi kappaletta.
Ain’t nobody got time for askarrella sokerimassasta itse yksisarvishahmoa kakun päälle ( ei sitä kukaan syö kuitenkaan), joten minä käytän Scleich-hahmoa! Karkeilla ym härpäkkeillä saat yksisarviskakkuun teeman mukaista näyttävyyttä.
HUOMIO! Parhaat ja näteimmät nonparellit koristeluun löydät täältä Dreamdayn valikoimasta. Samaan hengenvetoon suosittelen LÄMPIMÄSTI tätä kakkukuorrutetta, joka on ihan mun luottotuote. Vitivalkoinen, höyhenenkevyt ja tosi riittoisa kuorrute, jonka voit maustaa tai värjätä haluamallasi tavalla. Loistava tuote! Kun kakku itsessään on jo tuhti ja maukas, ei siihen tarvitse paksua voi- tms.kuorrutetta päälle.
Voikakkupohja ( 20 cm kakkuvuokaan)
175 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
- Lisää munat vaahtoon yksi kerrallaan, vatkaa välissä taikina huolellisesti tasaiseksi!
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe tasaisesti yhteen, lisää seos taikinaan. Sekoita.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n.45 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Vahdi, ettei pala!
- Halkaise kahtia vasta täysin jäähtyneenä.
Voit halutessasi pakastaa pohjan täyttämistä odottelemaan.
Vadelmamoussetäyte kakun väliin
300 g vadelmia
1 dl sokeria
2 valkuaista
4 dl kuohukermaa
300 g vaniljarahkaa
2 rkl tomusokeria
4 liivatelehteä
2 rkl limemehua
- Kiehauta kattilassa vadelmat sekä sokeri, keitä keskilämmöllä pari minuutti. Laita vadelmat siivilään ja purista lusikalla siivilän läpi kulhoon. Anna jäähtyä.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Jätä hetkeksi syrjään odottelemaan.
- Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon vaniljarahka, vadelmasose ja tomusokeri.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi.
- Kuumenna limemehu kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet limemehuun.
- Anna liivateseoksen jäähtyä ja lisää se ohuena nauhana vadelma-kermaseokseen.
- Lisää vadelma-kermaseokseen valkuaisvaahto kevyesti lusikalla tai nuolijalla nostellen. Laita seos tunniksi jääkaappiin jämäköitymään.
Suklaatäyte kakun väliin
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
150 g tummaa suklaata
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri sekaisin.
- Lisää sulanut suklaa tuorejuustoseokseen, koko ajan vatkaten.
- Vatkaa lopuksi myös kerma joukkoon.
- Täytä kakku!
Kuorruta kakku esimerkiksi tällä luottokuorrutuksellani!
Mikäli haluat voikuorrutuksen, on sille ohje tässä:
Kuorrute
200 g voita
5 dl tomusokeria
1 rkl maitoa
Muutama tippa piparminttumakua
Pastaväriä
- Anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi useamman minuutin ajan. Voin tulee vaaleta väriltään ja seoksen kuohkeentua.
- Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Kun olet lisännyt kaiken tomusokerin jatka vatkaamista usean minuutin ajan.
- Lisää kylmä maito ja jatka vielä vatkaamista.
- Värjää kreemi haluamallasi tavalla.
- Kreemi on valmis, kun se on kuohkeaa, väriltään vaaleaa ja maistuu hyvältä, ei voilta!
- Valmis voikreemi on kuohkeaa, vaaleaa, silkkistä ja se ei maistu voilta.
- Levitä valmis kreemi kylmän kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen.
💎Lue myös: Ihanat sateenkaari-cupcaket