Laskiaistuulihatut – pullaa parempi laskiaisherkku!

laskiaistuulihattu resepti

Minun kirjoissani ensimmäinen kevätkuukausi on maaliskuu ja vihdoinkin se on ihan kulman takana. Sitä ennen vietetään kuitenkin viimeinen talviaiheinen juhlapäivä, lapsille ja lapsenmielisille suunnattu laskiainen. Tänä vuonna kelitkin suosivat pulkkailua, upea talvisää! Mikäli persaus ei kestä pulkkamäkeä niin herkutella sentään aina voi…Kollega heitti ilmoille idean joka suorastaan vaati välitöntä toteutusta, laskiaistuulihatut! Vaikka perinteinen voilla leivottu pulla on aina varma valinta, oli tuossa tuulihattukonseptissaL jotakin todella puoleensa vetävää. Laskiaistuulihatut ovat vähän niin kuin hienostuneempi ja –ainakin jonkin verran – kevyempi versio kahvipöytään. Tuo koostumus on ihanan freesi ja raikas, suutuntumalle 10/10! Tuulihattujen reseptin löysin pikaisen KVG-operaation jälkeen Kotivinkin sivuilta.

Itsestään selväähän on, että mitään mantelimassoja ei kukaan pullan tai tuulihatun väliin laita, kyllä se on Team Vadelmahillo 4-ever. Laskiaistuulihatut ratkaisevat myös ikuisuusongelman siitä että täytteet valuvat kaikkialle muualle paitsi suuhun, näitä on siis paljon helpompi ( ja siistimpi) syödä. Lisäsin itse kermavaahdon joukkoon hieman kardemummaa, tästä tuli se perinteinen pullanmakukin mukaan 🙂 Itse tykkäsin näistä jopa enemmän kuin normilaskiaispullasta, tuli törkeän hyvää!

 
Tuulihattutaikina

100 g voita
2 ½ dl vettä
2 ½ dl (150 g) erikoisvehnäjauhoja
1 tl sokeria
½ tl suolaa
3 kananmunaa
½ tl leivinjauhetta
 
Täyte
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
0,5 tl kardemummaa
2 dl vadelmahilloa

2 dl vadelmia

Päälle
Tomusokeria

Sulatettua suklaata

Lisäksi…
-Pitkää pinnaa !
Aineksia myös toiseen annoseen taikinaa kun
ensimmäisestä versiosta puolet lässähtää

 
Sulata voi ja vesi  teräskattilassa ( ei ihan pienikokoisessa) hiljaisella lämmöllä kunnes voi sulaa, anna sen jälkeen kiehahtaa. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri sekä suola ja kaada seos kattilaan. Sekoita voimakkaasti niin että seoksesta tulee kiiltävä ja tasainen pallo joka irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä n. 10 minuuttia.
Lisää seokseen munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Lisää viimeisen munan kanssa samanaikaisesti voimakkaasti sekoittaen myös leivinjauhe.
Laita taikina pursotinpussiin  ja pursota leivinpaperin päälle n. 10 pullan kokoista palleroa.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 minuutta. ÄLÄ avaa luukkua paiston aikana tai tuulihatut lässähtävät! Laske lämpötila tämän jälkeen 175 asteeseen ja paista vielä 15-20 minuuttia.
 
Vaahdota täytteen kerma ja lisää sokerit. Kun tuulihatut ovat jäähtyneet niin halkaise ne ja täytä vadelmahillolla, kermavaahdolla ja kokonaisilla vadelmilla.  Viimeistele sirottelemalla päälle tomusokeria siivilän läpi sekä valuttamalla sulatetulla suklaalla raitoja.
 

 

Laskiaistuulihattu
So good

 

Tuulihatut
Etualalla myös toinen superherkku, suklaadipatut vaahtokarkit!

Tuulihattujen teossa allekirjoittanut kaipaa hieman harjoitusta, tein tosiaan kaksi eri taikinaa kun ekasta erästä puolet lässähtivät 🙁 Luultavasti vika oli siinä että laitoin taikinakasat liian lähekkäin ja paistoajan olisi pitänyt olla hieman pidempi. Tuo itse taikina on myös järjetöntä liisteriä, eli varaudu pitkällä pinnalla ja esiliinalla, mulla oli ainakin sitä liisteritaikinaa pitkin seiniä ja pöytiä, kiitos turhan innokkaan sähkövatkaamisen… Meille tulee tänään T:n kavereita saunailtaa viettämään ja tarjolla on siis näitä ranskalaishenkisiä herkkuja, ei ehkä ihan perus poikien saunaillan tarjottava 😀 Tai mistä minä tiedän…

 
Laskiaistuulihattu
Syömääään!