Tämän hetken lempikakku – Salted caramel cheesecake (Suolakinuskijuustokakku)

suolakinuskijuustokakku
Suolakinuski – mihin se ei sopisi? Mulla on tiettyjä takuuvarmoja leipomusreseptejä jäänyt vuosien varrella takataskuun, ne ovat sellaisia joiden pariin palaan aina uudestaan kun tarttis saada jotain herkkua vieraita varten … tai ihan vaan omaan käyttöön, ollaanpa rehellisiä. Nämä reseptit ovat osoittautuneet syöjien parissa hiteiksi, onnistuvat suurella varmuudella, ovat helppo tehdä ja ainekset eivät ole turhan hankalia tai maksa maltaita.
 
Nyt tälle VIP-listalle on noussut uusi tulokas, suolakinuskijuustokakku eli lontooksi salted caramel cheesecake. Kakku on ehtinyt parissa viikossa jo kerätä suurta suosiota ja reseptikyselyjä, joten täältä pesee 🙂
 

Tein tätä parisen viikkoa sitten ensimmäistä kertaa kun mentiin kavereille syömään, kakku osoittautui onnistumisvarmaksi ja oli maultaan todella hyvä! Niin hyvä, että perjantaina tein kakkua uudestaan kaksin kappalein, toinen illan grillijuhliin ja toinen juurikin siihen omaan käyttöön 🙂 Tämä kakku -kuten muutkin juustokakut- kannattaa ehdottomasti tehdä päivää tai vaikka paria ennen tarjoilua ja antaa tekeytyä jääkaapissa jotta se olisi parhaimmillaan.

suolakinuskikakku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salted caramel cheesecake- Suolakinuskijuustokakku

Pohja:

100 g voita
n.220 g digestivekeksejä
 
Täyte:
 
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
 
Kinuskipäällinen:
 
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
ripaus sormisuolaa
 
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja kaada joukkoon sulatettu voi. Painele 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakka-tai irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja paista pohjaa 160 asteessa 12 minuuttia. Anna jäähtyä hetken.
 
Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella pehmeäksi ja kaada joukkoon sokeri. Vatkaa sokerituorejuustoseosta noin kahden minuutin ajan niin, että siitä tulee kuohkeaa. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
 
Lisää munat yksitellen seokseen, vatkaa seos tasaiseksi kummankin munan lisäyksen jälkeen. Lisää maissitärkkelys ja sekoita nopeaseti tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa  160 asteessa noin 30-35 minuuttia. Tarkkaile ettei päällinen ruskistu kuin aavistuksen.
 
Kun kakku on paistettu, valmista kinuski kuumentamalla kerma ja fariinisokeri kattilassa. Alkuun voit laittaa lämpöä kovemmalle mutta pudota lämpötila miedolle lämmölle kun seos kiehuu. Keitä 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä. Voit kokeilla onko kinuski valmista pudottamalla pienen tipan kakun päälle, mikäli pisara pysyy muodossaan on kinuski valmis. Anna jäähtyä n. minuutin ajan ja kaada kinuski tasaisesti kakun päälle. Tässä kannattaa olla aika nopea, sillä kinuski jähmettyy äkkiä! Laita jääkaappiin yön yli tekeytymään ja tarjoa seuraavana (tai sitä seuraavana) päivänä.