kakku leivonta reseptit
Tämän hetken lempikakku – Salted caramel cheesecake (Suolakinuskijuustokakku)
Suolakinuski – mihin se ei sopisi? Mulla on tiettyjä takuuvarmoja leipomusreseptejä jäänyt vuosien varrella takataskuun, ne ovat sellaisia joiden pariin palaan aina uudestaan kun tarttis saada jotain herkkua vieraita varten … tai ihan vaan omaan käyttöön, ollaanpa rehellisiä. Nämä reseptit ovat osoittautuneet syöjien parissa hiteiksi, onnistuvat suurella varmuudella, ovat helppo tehdä ja ainekset eivät ole turhan hankalia tai maksa maltaita.
Nyt tälle VIP-listalle on noussut uusi tulokas, suolakinuskijuustokakku eli lontooksi salted caramel cheesecake. Kakku on ehtinyt parissa viikossa jo kerätä suurta suosiota ja reseptikyselyjä, joten täältä pesee 🙂
Tein tätä parisen viikkoa sitten ensimmäistä kertaa kun mentiin kavereille syömään, kakku osoittautui onnistumisvarmaksi ja oli maultaan todella hyvä! Niin hyvä, että perjantaina tein kakkua uudestaan kaksin kappalein, toinen illan grillijuhliin ja toinen juurikin siihen omaan käyttöön 🙂 Tämä kakku -kuten muutkin juustokakut- kannattaa ehdottomasti tehdä päivää tai vaikka paria ennen tarjoilua ja antaa tekeytyä jääkaapissa jotta se olisi parhaimmillaan.
Salted caramel cheesecake- Suolakinuskijuustokakku
Pohja:
100 g voita
n.220 g digestivekeksejä
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
Kinuskipäällinen:
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
ripaus sormisuolaa
Murskaa keksit pieneksi muruksi ja kaada joukkoon sulatettu voi. Painele 24 cm halkaisijaltaan olevan piirakka-tai irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja paista pohjaa 160 asteessa 12 minuuttia. Anna jäähtyä hetken.
Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella pehmeäksi ja kaada joukkoon sokeri. Vatkaa sokerituorejuustoseosta noin kahden minuutin ajan niin, että siitä tulee kuohkeaa. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Lisää munat yksitellen seokseen, vatkaa seos tasaiseksi kummankin munan lisäyksen jälkeen. Lisää maissitärkkelys ja sekoita nopeaseti tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 160 asteessa noin 30-35 minuuttia. Tarkkaile ettei päällinen ruskistu kuin aavistuksen.
Kun kakku on paistettu, valmista kinuski kuumentamalla kerma ja fariinisokeri kattilassa. Alkuun voit laittaa lämpöä kovemmalle mutta pudota lämpötila miedolle lämmölle kun seos kiehuu. Keitä 15-20 minuuttia miedolla lämmöllä. Voit kokeilla onko kinuski valmista pudottamalla pienen tipan kakun päälle, mikäli pisara pysyy muodossaan on kinuski valmis. Anna jäähtyä n. minuutin ajan ja kaada kinuski tasaisesti kakun päälle. Tässä kannattaa olla aika nopea, sillä kinuski jähmettyy äkkiä! Laita jääkaappiin yön yli tekeytymään ja tarjoa seuraavana (tai sitä seuraavana) päivänä.
Anonyymi
4 kesäkuun, 2017 @ 3:23 pm
Siis on todella hyvää 🙂 Resepti otetaan heti käyttöön kiitos SUvi!
SuviHoo
12 kesäkuun, 2017 @ 4:24 pm
No eikö ookkin! Hyvä ja helppo.
Tinttilii
29 helmikuun, 2020 @ 5:13 pm
Entäs jos käyttää 200g kinuskituorejuustoo ja 200g vaniljatuorejuustoo maustamattoman tilalla ni pitäskö vaniljasokeri ainaki jättää pois?
Suvi
7 maaliskuun, 2020 @ 1:02 pm
No siinä tapauksessa vaniljasokeri ei hirveästi maistu erikseen kun nuo tuorejuustot jo itsessään ovat maustettuja..voi jättää pois, mutta en kuitenkaan näe, että sen lisäämisestä haittaakaan olisi, kun ei se kovin voimakas mauste ole. Eli suosittelen toimimaan oman maun mukaan!
Nimetön
9 huhtikuun, 2021 @ 1:48 pm
todella törkeen hyvää, tätä tehdään toistekin !
Suvi
2 kesäkuun, 2021 @ 2:01 pm
No tää on!! Ihan mun lempparireseptejä 🙂