Täydellinen mustikkapiirakka – vaniljainen kauramuru

Mustikkasesonki väijyy ihan kulman takana, joten sen kunniaksi Maailman Parhaan Mustikkapiirakan ohjetta! Vielä ei Espoon metsien sininen superfood ole ihan kypsää, mutta onneksi pakastimesta saa samaa kamaa ympäri vuoden. Piirakassa ei eroa pakastemustikoiden ja tuoreiden välillä huomaa 🙂 Tämä mustikkapiirakka on niin hyvää, ettei meidän taloudessa oikeastaan muilla resepteillä ole moneen vuoteen piirakkaa tehtykään. Tästä on vaikea parantaa. Miehen diplomi-insinöörin tarkkuudella toteutetussa virallisessa herkkulistauksessa ko. piiras pitää kuulemma ykköspaikkaa, jopa ohi tuoreen pullan! Huhhuh. Tämä piirakka ei oikeastaan kaipaa mitään lisuketta kun on itsessään jo mehevää ja vaniljatkin mukana, mutta jos haluaa laittaa all in – kuten itse- voi kylkeen pyöräyttää pallon laadukasta vaniljajäätelöä. Ja siis tämähän on käytännössä superfoodia, kauraa ja mustikkaa kun uppoaa piirakkaan isot määrät! Alla resepti, kokeile itse ja nauti.

Maailman paras mustikkapiirakka (vanilja-kaura)

150 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl vaniljajugurttia
4 dl mustikoita

Kauramuruseos päälle:
75 g voita
1,5 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita

Lisäksi:
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl mustikoita

Voitele -vähintään 24 cm halkaisijaltaan oleva -piirakkavuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi keskenään. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon, koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

Sekoita erillisessä astiassa vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Kaada jauhoseos vuorotellen vaniljajugurtin kanssa voi-sokeri-munataikinan joukkoon, sekoita koko ajan sähkövatkaimella. Kääntele lopuksi mustikat lusikan avulla taikinan joukkoon tasaisesti ( älä missään nimessä enää sähkövatkaimella!). Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Sulata kattilassa kaura-muruseoksen voi ja lisää voisulan joukkoon fariinisokeri sekä kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja levitä piirakkavuokaan taikinan päälle. Lisää vielä tuorejuusto kauramuruseoksen päälle tasaisin välein nokareina ja kaada päälle desi mustikoita. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 35 minuuttia.

kaura mustikkapiirakka