Pääsiäisen paras jälkiruoka – suklaamarenki linnunpesät valkosuklaamoussella

Suklaamarenki pääsiäisherkku
Pastellisia linnunpesiä

Sen verran on peruskoulun uskonto/historiatuntien opit unohtuneet, että en kyllä muista minkä takia pääsiäisen paikka kalenterissa seilaa ihan miten sattuu vuodesta riippuen. Tänä vuonna se on huhtikuun lopussa, viime vuonna maalis-huhtikuun vaihteessa. Oli miten oli, kulman takana on! Eli nyt on korkea aika miettiä menyytä pitkälle viikonlopulle. Itseähän kiinnostaa tietysti nimenomaan pääsiäisen jälkiruokareseptit ja allekirjoittaneen kokeellinen keittiö ottikin pääsiäisleivonnan suhteen varaslähdön. Testasin tällaista mieleen tullutta ideaa suklaamarenki-valkosuklaa linnunpesistä.  Eipä tämä nyt vallan uniikki idea ole, mutta resepti on siis omaa kehittelyä. Suklaamarenki ( ja ylipäätään suklaa eri muodoissa) on niin varma voittaja aina ettei sillä voi mennä kyllä pieleen. Maku oli herkullinen ja ulkonäkö oikein söpö, joten ehdottomasti jatkoon! Nämä pääsiäisleivokset ovat semi-kevyttä tavaraa, joten herkkumahaan jää reilusti tilaa suklaamunille.

Käytä marengissa ehdottomasti vain tummaa suklaata, laitoin joskus maitosuklaata ja ns. ketuiksi meni. Ainakin vahvasti epäilen että syy oli nimenomaan maitosuklaassa, ehkä se oli jotenkin liian vetistä tähän hommaan. Täytteessähän voi sooloilla oman maun mukaan, voi käyttää myös tummaa/maitosuklaata, värjätä tai maustaa moussea haluamillaan tavoilla. Esimerkiksi piparminttu voisi sopia hyvin moussen mauksi vaikka marianne-karkkien tai esanssin muodossa. Marengit voi ja kannattaa tehdä edellisenä päivänä valmiiksi, ne ovat parhaimmillaan vetäydyttyään yön yli.

Paras pääsiäisherkku valkosuklaamousse marenki
So good

Suklaamarenki linnunpesät valkosuklaamoussella resepti ( n.8 kpl)

Marenki

3 kananmunan valkuaista
2 dl hienosokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 80 g tummaa suklaata

Valkosuklaamousse

2 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata
1 tl   sitruunamehua

Erivärisiä pieniä suklaamunia

 

Marengin valmistus: Erottele valkuaiset keltuaisista,  varo ettei valkuaisten joukkoon eksy tippaakaan keltuaista.  Lisää sokeri ja vaniljasokeri valkuaisten joukkoon ja vatkaa niin kauan että vaahto on kiinteää, tässä menee jopa kymmenisen minuuttia. Yleiskone on tässä hommassa lyömätön apu, mutta jos et sellaista omista niin onnistuu toki sähkövatkaimellakin. Sulata suklaa mikroaaltouunissa matalalla lämmöllä, välillä sekoitellen. Anna sulan suklaan jäähtyä hetki. Valuta suklaa ohuina nauhoina marenkimassan joukkoon ja ktääntele massaa pari kertaa nuolijan avulla. Älä missään nimessä sekoita, ettei koko massa värjäänny ruskeaksi. Tarkoitus on jättää selkeitä suklaaraitoja. Annostele kahden lusikan avulla pellille leivinpaperin päälle 8 kpl marenkikasoja. Muotoile kasat lusikalla niin, että keskellä on kolo ja reunat ovat hieman korkeammat. Paista 125 asteessa n.45 minuuttia. Marenki on valmis, kun se irtoaa leivinpaperista. Marengit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä!

suklaamarenki resepti
Älä sekoita suklaata marengin joukkoon tämän enempää, nostele massaa vain pari kertaa.
suklaamarenki resepti
Uunin menossa, itse ehkä vähän liian paljon sekoitin suklaata marenkimassan joukkoon…

Valkosuklaamousse: Sulata valkosuklaa mikrossa  m a t a l a l l a lämmöllä ( palaa herkästi!) , kääntele suklaata välillä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele suklaasula sekä sitruunamehu kevyesti kerman joukkoon.  Pursota mousse marenkipesien keskelle ja koristele suklaamunilla! Anna tekeytyä hetken aikaa jääkaapissa.

suklaamarenki valkosuklaamoussella
Suklaamarenki valkosuklaamoussella