Kinderpiirakka kreemitäytteellä – resepti

 kinderpiirakka koristelu
Kinderpiirakan voi koristella niin överisti kuin haluaa

Ei pääsiäistä ilman kindereitä! Lapsena koko kevään kohokohta oli kerätä kulloisenkin vuoden kinderkeräilysarja, en tiedä onko nykymuksuilla enää tämmöistä mutta kasarin lapset kyllä tietää mitä tarkoitan. Vahvimmin mieleen ovat jääneet Asterix-vuosi, krokotiili-vuosi, kilpikonna-vuosi ja leijona-vuosi. Kaupassa munia helisteltiin siinä toivossa että siitä jotenkin tunnistaisi onko yllätyksenä se himoittu keräilylelu vai joku kälyinen koottava muovikrääsä. Tai mikä pahinta, palapeli. Siinä sai kyllä syödä munan jos toisenkin että koko sarjan sai kokoon, mutta useana vuotena tavoitteessa onnistuttiin, uskomatonta mutta totta. Markkinamiehiltä loistoidea, täytyy sanoa.

Näin aikuisena kun nuo suklaamunat eivät enää niin suurta iloa tuo, on kinder yhä silti mukana muodossa jos toisessa. Erilaisista kinder-leivonnaisista onkin tullut hitti, sanasta ”kinder ”onkin tullut synonyymi maito-ja valkosuklaan liitolle. Tänä vuonna pääsiäisen kinderherkku on sen perinteisen moussekakun sijaan piirakka, joka on ihan sairaan hyvää. Eri kerrokset erilaisilla koostumuksilla tuovat piirakkaan hyvän suutuntuman. Itse käytin koristeluun minisuklaamunia, kinderpaloja ja nonparelleja. More is more.

Muutama (kantapään kautta) opittu vinkki ennen kuin alat hommiin:

  • Vuoraa vuoka (n.24*30 sm) reunoja myöten leivinpaperilla niin saat piirakan helpommin irti.
  • Koska päällinen on sulatettua suklaata, se myös kovettuu todella nopeasti. Sulata valko-ja maitosuklaa siis samaan aikaan, jotta voit toimia nopeasti päällisen kuvioinnissa.
  • Edelliseen viitaten, koska suklaa kovettuu, on sitä myös jääkaappikylmänä vaikea leikata. Tämähän on vain ulkonäkökysymys, mutta jos haluat mahdollisimman siistit palat niin leikkaa piirakka paloiksi kun suklaa on vielä jotenkuten sulaa ja laita vasta sitten jääkaappiin.

Kinderpiirakka koristelu

Pidemmittä puheitta, tässä takuuvarman pääsiäisherkun resepti var så god!

Kinderpiirakka resepti (24*30 cm  kokoiseen vuokaan)

Pohja

2 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dlkiehuvaa vettä
150 gvoita
2 kananmunaa

Täytekreemi

100 gvoita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
100 gmaustamatonta tuorejuustoa

Päällinen

200 gmaitosuklaata
40 gvalkosuklaata
Koristeita, esim. suklaamunia,
pääsiäisrakeita, nonparelleja

Tee ensin pohja: Sulata voi. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää seoksen joukkoon kiehuva vesi ja sulatettu voi. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Kaada  taikina leivinpaperilla päällystettyyn n.24*30 cm kokoiseen vuokaan ja tasoita pinta.Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kreemi: Sekoita voi ja sokeri+vaniljasokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää seokseen tuorejuusto ja sekoita vielä tasaiseksi.Levitä kreemi tasaisesti jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Jäähdytä kinderpiirakkaa jääkaapissa noin 15 minuuttia tai enemmän.

Päällinen: Pilko maito- sekä valkosuklaa erillisiin kulhoihin ja sulata ne mikroaaltouunissa matalalla teholla ( sekoita välillä ja tarkista ettei pala!). Levitä sulanut maitosuklaa kreemikerroksen päälle . Lusikoi valkosuklaasta pieniä kasoja maitosuklaan päälle ja pyöritä ne puutikulla marmorikuvioiksi.

Leikkaa paloiksi ja koristele haluamallasi tavalla!

Paras pääsiäisherkku
Kinderpalat