Halloween leivonta-idea – Hirviö-suklaahippukeksit

Halloweenkeksit resepti
Böööö

Halloween on vuosi vuodelta tiukentanut otettaan suomalaisista ja oma perstuntuma on, että aika monessa kodissa Halloweeniä jollakin tavalla juhlitaan. Tai ainakin jotakin rekvisiittaa napataan kaupasta mukaan markkinamiesten hykerrellessä käsiään. Mikäs sen paremmin sopisikaan Suomen mustanharmaaseen ja kalman kosteaan myöhäissyksyyn kun tuollainen tuonpuoleisesta inspiroitunut pakanallinen juhla. Valkea joulu voi jäädä tätä nykyä haaveeksi, mutta loka-marraskuun vaihteessa on takuuvarmasti säkkipimeää ja harmaata! Jos haluat Halloweeniä jollakin tavalla juhlistaa ja mietit teemaan sopivia Halloween leivonta -ideoita, on tässä helppo ja superherkullinen resepti joka käy myös koristeesta. Kyseessä on meikäläisen vanha klassikkosuosikki, ihanan pehmeät ja suklaiset amerikkalaiset chocolate chip cookiesit, teeman mukaisesti tuunattuna. Kaupasta valmiina ostettuja suklaakeksejä ei näihin voi edes verrata, suosittelen näkemään hieman vaivaa ja tekemään keksit itse. Lopputulos palkitsee.

Näitä keksejä katsellessa alkaa jostakin syystä päässä soida ”löikö mörkö sisään”… Mistä lie johtuu. Noita hammasrivistö-irtokarkkeja löytyy useimmista irtokarkkivalikoimista ( ainakin candyking elikkäs Cittari) ja nuo silmän muotoiset nonparellit olen ostanut Confetista. Pikeerikuorrutus on ihan paras vaihtoehto keksien kuorruttamiseen, se ei leviä ympäriinsä, kovettuu nopeasti ja sen voi värjätä tai maustaa haluamallaan tavalla. Hauskan näköinen Halloween-leivonta ei  paljon helpommaksi mun mielestä mene, ainekset käytännössä vain sekoitetaan keskenään.

Halloseen leivonta

Herkulliset Halloween-keksit

175 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl suklaata pieninä paloina
Hampaan muotoisia irtokarkkeja
Silmän muotoisia nonparelleja

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi ja kaada voisula kulhoon. Sekoita joukkoon muna ja sokeri, fariini-sekä vaniljasokeri. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa keskenään ja kaada jauhoseos voi-sokeriseokseen parissa erässä. Lisää suklaapalat viimeisenä ja sekoita esim. puulusikalla tasaiseksi massaksi. Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Jätä nokareiden väliin tilaa keksien leviämiselle, voit halutessasi painaa taikinanokareita päältä hieman litteämmiksi jotta leviäisivät uunissa paremmin.

Pikeerikuorrutus

1 kananmunan valkuainen
1,5 dl tomusokeria
Mustaa elintarvikeväriä (mieluiten pastaväri)
(Piparminttu- tsm. esanssia halutessasi)

Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella noin neljän minuutin ajan. Lisää joukkoon elintarvikeväri ja halutessasi makuaine. Mikäli käytät nestemäistä väriainetta, lisää tomusokerin määrää hieman. Laita tomusokeriseos pursotuspussiin tai pakastepussiin josta leikkaat pienen palan kulmasta pois. Pursota jäähtyneiden keksien päälle ja anna jähmettyä huoneenlämmössä.