Raparperipiirakka murulla ja vaniljakreemillä

paras raparperipiirakka

Raparperipiirakka kuuluu kesään – mutta mikä on resepteistä se paras? Lähtökohtaisesti en ole niin suuri raparperin ystävä, tai ainakin näin kuvittelin. Mielikuvissa raparperi oli muksuna syötyä limaista kiisseliä tai pellillinen peruspiirakkaa. Ja pelottelua, miten vaarallista raparperin syönti on jos ei vedä maitotuotteita samanaikaisesti.

Mies kuitenkin oli viime ruokatilaukseen raparperia piirakan toivossa ostanut, joten ei auttanut kuin laittaa tilaustuote tulille. Tämä ei ole suoraan mikään valmis resepti, vaan sävelsin vähän, koska ruokatilauksen mukana tuli myös Valion uutta vaniljakreemiä, joka vaikutti kaikinpuolin loistotuotteelta! Rakastan vaniljakreemiä kaikissa pullissa, viinereissä sun muissa leivonnaisissa.

Ja siis tästä tuli kyllä tosi hyvää! Tuo vaniljakreemi on ihanaa, tasoittaa loistavasti raparperin kirpeää makua ja taikinamuruhan nyt toimii aina. Piirakka on helppo tehdä, joten vahva suositus tälle!

Vaniljainen raparperipiirakka taikinamurulla ( piirakkavuoallinen)

Muruseos ( pohja + päällinen)

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita

Päälle:

5 dl raparperia
1 dl kermaviiiliä
1 kananmuna
1 prk vaniljakreemiä

Tee näin:

Sekoita muruseoksen kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se seokseen. Sekoita, seoksesta tulee murumainen.

Ota muruseoksesta 1/3 erilliseen kulhoon.

Valmista päällinen. Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään. Lisää kermaviili-munaseos isompaan osaan (2/3 osa) taikinaa. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.

Pilko raparperi . Ripottele raparperipalat taikinan päälle. Levitä raparperien päälle purkillinen vaniljakreemiä tasaisesti.

Ripottele viimeiseksi loppu murutaikina piirakan päälle.

Paista 175 asteessa 45 minuutttia.

Nauti! Piirakan voi tarvittaessa myös pakastaa. Tästä tuli kyllä jatkoon menevä resepti, hyvää vaihtelua kesäpiirakaksi mun all time favouritelle, kauramuru-mustikkapiirakalle! Jos et oo tuota reseptiä vielä kokeillut, niin kokeile… Et saletisti kadu!!

Psst! Seuraa Festivusta myös instassa (klik) niin saat feediisi just sua kiinnostavaa sisältöä 🙂