Tupla-patukka suklaakakku

Tupla patukka suklaakakku

Törmäsin joku aika sitten instassa herrrkullisen näköiseen kakkuun jonka oli loihtinut @withchocolatechips. Kakku oli saanut inspiraationsa Tupla-suklaapatukoista. Ja koska Tupla-patukat ovat superhyviä, oli tätä pakko kokeilla. Erinomainen tilaisuus kakulle oli vanhempainvapaalle jäänti, joten leipasin töihin kakun ja teeman ukaisesti bebe-leivoksia. Bebe-leivokset ovat yksi vakioleivonnaisistani, jos pitää tehdä isommalle porukalle jotakin muutakin makeaa kuin kakkua. Resepti bebe-leivoksille löytyy täältä!

Allaoleva kakku on tarkoitettu 18 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, itse tein 20 cm leveään ja suht korkeaan irtopohjavuokaan, joten mittasin aineet puolitoista kertaisena. Ja hyvin onnistui, jos haluat tehdä isomman kakun! Kuorrutus riitti allaolevalla määrällä, joten sen määrää ei tarvitse lisätä.

Miksi tyytyä vain kakkuun jos voi tehdä bebe-leivoksikin

Tupla suklaakakku resepti

Pohja

185 g täytekeksejä ( esim Domino tai Oreo)
60 g voita

Täyte

1, 5 dl kuohukermaa
6 kpl Maxi tupla patukoita
4 dl Flora kuohu täyteläistä ( tai kuohukermaa)
2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä

Kuorrute

300 g maitosuklaata
1 dl mantelirouhetta
3 rkl rypsiöljyä

Tee näin :

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata voi. Laita leivinpaperi irtokakkuvuoan pohjalle ja öljyä vuoan reunat. Sekoita keksit sekä voi ja levitä massa kakkuvuokaan leivinpaperin päälle. Painele kiinteäksi pohjaksi.

Sulata kattilassa matalalla lämmöllä kuohukerma ja tupla-patukat. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Laita tuorejuustot erilliseen kulhoon ja notkista koostumus esim haarukalla. Lisää jäähtynyt Tupla-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.

Kiehauta n. ruokalusikallinen vettä ja liuota liivatteet kiehuvaan veteen. Lisää sulat liivatteet suklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.

Yhdistä suklaa-tuorejuustoseos vatkattuun kermavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada seos kakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kun kakku on hyytynyt, tee kuorrute. Sulata suklaa (miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa) ja lisää mantelirouhe sekä öljy sulaan suklaaseen. Sekoita tasaiseksi.

Aseta kakku uuniritilän päälle ja laita esimerkiksi leivinpelti alle. Kaada suklaakuorrutetta pikkuhiljaa kakun päälle. Ohjaa lusikalla niin, että kuorrute peittää koko kakun. Laita jääkaappiin jähmettymään. Koristele!

Kuorruta kakku ritilän päällä
Summary
recipe image
Published On