Syötävä jää | Jääkoristeet Frozen kakkuun

Syötävä jää oli meidän Frozen-teemajuhlien hitti! Lapset katsoivat silmät pyöreinä kakkua, että miksi siinä on jäätä, eihän jäätä voi syödä ( ei ainakaan keltaista, toim. huom. ) :O … Mutta tätä jäätäpä voi, sillä se on ELSAN TAIKAJÄÄTÄ!

Jäätä oli kakun koristeiden lisäksi tarjolla myös pieninä palasina niinkuin karkkeina, kovin pienille en eehkä suosittele näitä tarjoamaan sillä voivat olla teräviä.

Jäätähän voi toki värjätä myös muilla väreillä, ihan oman mielikuvituksen mukaan. Ja maustaa myös! En suosittele käyttämään kovin runsaasti nestemäisiä väri-tai makuaineita, sillä se voi vaikuttaa jään koostumukseen.

Tarvitset syötävän jään tekemiseen digitaalisen lämpömittarin. Älä tee samaa virhettä kuin minä ja poista muovinen suojaosa päästä ennen käyttöä, jos käytät mittaria ekaa kertaa….

syötävä jää

Ohjeen tuohon Frozen-kakkuun löydät täältä! On muuten hyvää.

Syötävä jää koriste-ohje

4 dl sokeria
1.5 dl glukoosisiirappia
0.75 dl vettä
Pari tippaa piparminttumakua tai 0,5 tl vaniljajauhetta
pari tippaa vaaleansinistä pastaväriä

Tee näin:

Vuoraa uunipelti kauttaaltaan foliolla.

Laita kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Sekoita.

Kuumenna miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, kunnes sokeri on täysin sulanut. Kuumenna seos kiehuvaksi, sekoittele taas välillä.

Laita lämpömittari kattilaan ja nosta lämpöä hieman, anna seoksen kiehua rauhassa niin kauan että lämpötila on 150 astetta.

Kun lämpötila lähtee nousuun, se voi yhtäkkiä ampaista nopeasti tappiin. Vahdi siis mittaria!

Kun seos on 150 asteista, ota kattila pois liedeltä ja nosta se pannunalusen päälle. Sekoita joukkoon nopeasti makuaine sekä pari tippaa sinistä pastaväriä. Seos saattaa kuohahtaa, mutta jatka sekoittamista kunnes kuohunta rauhoittuu ja väri on tasainen.

Kaada kuuma seos samantien foliolla vuoraamallesi pellille n. 30 * 20 cm alalle. Anna jäähtyä vähintään tunnin verran. Kun massa on täysin jäähtynyt, riko levy esimerkiksi napauttamalla sitä vaikkapa vasaralla tai kolauttamalla se kovaa pintaa vastaan.

syötävä jää

Asuuko teillä Frozen-faneja, joille syötävä jää ois hitti?